nginx works on LAN IP but not on public IP

david doyyer 32 asked:

I have setup a nginx web server with uwsgi to host my flask app. When I access it through the LAN ip (192.168.1.x) I get the website just fine but when I access it through my public IP i am greeted with “404 Not Found nginx/1.14.0 (Ubuntu)”. Why is this? How can I fix it?

/etc/nginx/nginx.conf

user www-data;
worker_processes auto;
pid /run/nginx.pid;
include /etc/nginx/modules-enabled/*.conf;

events {
    worker_connections 768;
    # multi_accept on;
}

http {

    ##
    # Basic Settings
    ##

    sendfile on;
    tcp_nopush on;
    tcp_nodelay on;
    keepalive_timeout 65;
    types_hash_max_size 2048;
    # server_tokens off;

    # server_names_hash_bucket_size 64;
    # server_name_in_redirect off;

    include /etc/nginx/mime.types;
    default_type application/octet-stream;

    ##
    # SSL Settings
    ##

    ssl_protocols TLSv1 TLSv1.1 TLSv1.2; # Dropping SSLv3, ref: POODLE
    ssl_prefer_server_ciphers on;

    ##
    # Logging Settings
    ##

    access_log /var/log/nginx/access.log;
    error_log /var/log/nginx/error.log;

    ##
    # Gzip Settings
    ##

    gzip on;

    # gzip_vary on;
    # gzip_proxied any;
    # gzip_comp_level 6;
    # gzip_buffers 16 8k;
    # gzip_http_version 1.1;
    # gzip_types text/plain text/css application/json application/javascript text/xml application/xml application/xml+rss text/javascript;

    ##
    # Virtual Host Configs
    ##

    include /etc/nginx/conf.d/*.conf;
    include /etc/nginx/sites-enabled/*;
}


#mail {
#   # See sample authentication script at:
#   # http://wiki.nginx.org/ImapAuthenticateWithApachePhpScript
# 
#   # auth_http localhost/auth.php;
#   # pop3_capabilities "TOP" "USER";
#   # imap_capabilities "IMAP4rev1" "UIDPLUS";
# 
#   server {
#       listen     localhost:110;
#       protocol   pop3;
#       proxy      on;
#   }
# 
#   server {
#       listen     localhost:143;
#       protocol   imap;
#       proxy      on;
#   }
#}

sites-available

server {
    listen 80;
    server_name 192.168.1.108;

    location / {
        include uwsgi_params;
        uwsgi_pass unix:/home/matthew/myproject/myproject.sock;
    }
}

project.ini

[uwsgi]
module = wsgi:app

master = true
processes = 5

socket = myproject.sock
chmod-socket = 660
vacuum = true

die-on-term = true

My answer:


You specifically asked for your web site to only answer to the RFC1918 IP:

    server_name 192.168.1.108;

Your global IP address isn’t 192.168.1.108, so it will never match this server block, and thus will be served by the default server block.

To solve the problem, buy a domain name, set an address record for a name in your domain, and then set the server_name to that name.


View the full question and any other answers on Server Fault.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License.